Mantre și exerciții pentru o viață sexuală plină de energie

O viață sexuală sănătoasă și satisfăcătoare este esențială pentru bunăstarea noastră fizică și emoțională. Dar, uneori, stresul, rutina zilnică sau alte factori pot afecta negativ viața sexuală și pot scădea nivelul de energie sexuală. În acest articol, vom explora mantre și exerciții care vă pot ajuta să vă revigorați și să vă redobândiți energia sexuală pentru o viață sexuală mai plină de pasiune și satisfacție.

Mantre pentru energia sexuală

 1. „Sunt deschis/ă și receptiv/ă la plăcere.” Această mantă vă poate ajuta să deschideți porțile spre senzații și experiențe mai intense în timpul actului sexual.
 2. „Îmi onorez corpul și dorințele mele.” Este important să vă ascultați corpul și să vă respectați dorințele pentru a vă bucura de o viață sexuală împlinitoare.
 3. „Energia mea sexuală este o sursă de putere și creativitate.” Gândirea pozitivă despre energia sexuală vă poate ajuta să o percepeți ca pe o forță pozitivă în viața voastră.
 4. „Mă conectez profund cu partenerul/mea în timpul sexului.” Această mantă vă poate ajuta să vă concentrați pe conexiunea emoțională și intimă în timpul actului sexual.

Exerciții pentru energia sexuală

 1. Yoga: Practicarea yoga poate ajuta la îmbunătățirea flexibilității, a circulației sângelui și a conștienței corpului, contribuind astfel la creșterea energiei sexuale.
 2. Exerciții Kegel: Exercițiile Kegel pot întări mușchii pelvieni și pot crește sensibilitatea sexuală, ajutând la orgasme mai puternice și la controlul mai bun al ejaculării.
 3. Exerciții cardio: Activitățile fizice care cresc ritmul cardiac, cum ar fi alergarea sau ciclismul, pot îmbunătăți circulația sângelui și pot crește energia sexuală.
 4. Meditație: Practicarea meditației vă poate ajuta să reduceți stresul și să vă conectați mai profund cu corpul și cu senzațiile sexuale.
 5. Alimentație sănătoasă: O dietă echilibrată, bogată în nutrienți, poate sprijini sănătatea sexuală. Alimentele care conțin zinc, antioxidanți și acizi grași omega-3 pot avea un impact pozitiv.

Exerciții de respirație pentru energie sexuală

 1. Respirație profundă: În timpul sexului sau înainte de actul sexual, concentrați-vă asupra respirației profunde și ritmice. Respirația controlată poate ajuta la reducerea anxietății și la creșterea excitației.
 2. Exercițiu de respirație Kundalini: Acest tip de respirație se concentrează pe ridicarea energiei sexuale de la baza coloanei vertebrale către partea de sus a capului, contribuind la intensificarea senzațiilor sexuale.

Meditație pentru energie sexuală

 1. Meditație cu lumina roșie: Meditați într-un loc liniștit, cu ochii închiși, și concentrați-vă pe imaginea unei lumini roșii care vă învăluie treptat. Această meditație poate ajuta la creșterea excitației sexuale.
 2. Meditație cu mantra sexuală: Alegeți o mantă sexuală sau cuvânt care vă face să vă simțiți mai conectat/ă cu energia sexuală și repetați-l în timp ce meditați.
 3. Meditație pentru conexiunea cu partenerul/mea: Faceți meditație împreună cu partenerul sau partenera voastră pentru a vă sincroniza energiile și pentru a vă conecta mai profund înainte de actul sexual.

În concluzie, energia sexuală este o resursă valoroasă pentru sănătatea și fericirea noastră, și există numeroase mantre și exerciții care vă pot ajuta să vă revigorați și să vă intensificați viața sexuală. Cu o atitudine pozitivă, o alimentație sănătoasă, exerciții fizice regulate și o practică regulată a meditației, puteți cultiva și menține o energie sexuală vibrantă și o viață sexuală satisfăcătoare.

POST REPLY